Haberler

Şehit Eren Bülbül Park

11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon ilinin Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK’nın bir grup teröristi tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün adına Kocaeli ilinde İzmit Belediyesi tarafından park yapıldı. İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafınca hazırlanan Şehit Eren Bülbül Parkı, Topçular Mahallesi’nde civarda ki vatandaşların kullanımı için hizmete açılmıştır.

Eren Bülbül evi yağmalayan terörist grubunu görmesi ardından bu durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirmiş ve bunun sonrasında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte bu grubun hain saldırınsa şehit olmuşlardır. Daha sonrasında ise İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Topçular Mahallesi’nin güvenli ve konforlu bir park alanı sağlamak için bölgeye vatandaşlar için Eren Bülbül Parkını yapmışlardır.

Topçular Mahallesi’nde Şehit Naki Önder sokağının arasında bulunan 1.540 metrekarelik bir alana Şehit Eren Bülbül parkı yapılmıştır. Bu park içerisinde 16 metrekarelik olan alanlara 6 adet piknik bölgesi, 42 metrekarelik bir alana dinlenme bölgeleri ve bazı bölgelerde ise 2.25 metrekarelik çeşme yapılmıştır. Bu parkın tasarım ve üretimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait olan 2 adet ahşap salıncak ve 4 adet ahşap oturma bankları ile birlikte piknik masalı oturma alanları eklenmiştir. Daha sonrasında son düzenlemeler ardından Şehit Eren Bülbül parkı bölge halkına açılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu